Onderhoud uw orthopedische schoenen voor een lange levensduur

Uw (semi-)orthopedische schoenen van Martens Schoenen in Helmond zijn een kostbaar en persoonlijk bezit. Die verdienen zorgvuldig gebruik en onderhoud. Met onderstaande tips geniet u maximaal van uw schoeisel.

Inlopen en afwisselen van schoeisel

Uw orthopedische schoenen zijn grotendeels gemaakt van leer. Dit materiaal vormt zich geleidelijk naar uw voeten. Loop uw schoenen in. Begin met een paar uurtjes per dag en verhoog dit in twee weken naar de hele dag. Mochten er in deze fase problemen ontstaan, bel ons op 0492 52 45 80 voor advies of eventueel aanpassingen aan uw schoenen.

Afwisselen
Schoenen nemen transpiratievocht op en moeten af en toe ‘luchten’. Daarom komt u, na aanschaf van uw eerste paar orthopedische schoenen, in aanmerking voor een reservepaar. Ons advies: draag uw schoenen niet langer dan twee dagen achter elkaar. Andere tips om transpiratie tegen te gaan:
• Draag katoenen of wollen sokken of kousen. Verschoon deze dagelijks of vaker indien nodig
• Was uw voeten regelmatig
• Gebruik een anti-transpiratiecrème of voetpoeder

Aan- en uittrekken
Maak bij het aan- en uittrekken van uw schoenen de sluiting altijd volledig los. Dat is gemakkelijker voor u en beter voor de schoen. Maak de schoen na het aantrekken wel stevig vast voor optimale ondersteuning van uw voeten. Gebruik van een schoenlepel voorkomt vervorming en verlies van stabiliteit.

Onderhoud en reparatie

Eenmaal per week poetsen houdt het schoenleer mooi en soepel. Gladde leersoorten onderhoudt u goed met schoencrème. Suède en nubuck houdt u mooi door het te borstelen met een suèdeborstel of nubuckblokje. Spuit uw schoenen regelmatig in met beschermende spray. Met een schoenspanner houdt u uw schoenen in optimale vorm. Kraken uw stappers? Strooi dan wat talkpoeder tussen het losse voetbed en de binnenzool.

Drogen
Laat uw schoenen nooit drogen op een warmtebron. Het beste droogt u ze op kamertemperatuur met een prop absorberend papier erin.

Reparatie
Laat, ook met het oog op de garantie, reparaties aan uw schoenen uitvoeren door de orthopedisch schoentechnicus van Martens Schoenen. Als u te lang doorloopt op versleten hakken of zolen, kan dat onherstelbare schade aanrichten aan uw schoeisel. Slijtage door normaal gebruik en door onzorgvuldig gebruik vallen niet onder de garantie.